Thomas Pettersen inför säsongens första match

Publicerad: 2024-08-17
INFÖR
Damerna spelar sin första match för säsongen när laget åker till Ulricehamn för att möta Frölunda HC. "Det ska bli spännande att se vart vi står", säger Thomas Pettersen, tränare i HV71.

Säsongen 2024/2025 är knappt tre veckor gammal och det är redan dags för säsongens första träningsmatch för damlaget. En intensiv träningsperiod ligger bakom laget, som under lördagen ställs mot Frölunda HC i Ulricehamn.

– De första veckorna har varit bra och vi har fått jobba med mycket nytt, vilket har lett till att spelarna har blivit lite spända, så idag hoppas jag att vi kan släppa ner axlarna lite. Säsongens första match brukar alltid innebära lite kaos, men vi kommer bara fokusera på vår egen insats för att se hur långt vi har kommit i vår process, säger tränaren Thomas Pettersen.

Damlaget består till stora delar utav samma trupp som säsongen 23/24, med ett par tillskott på samtliga positioner. Och med en ny ledarstab och ett par nya spelare kommer även utmaningar, framförallt för ett lag som har ett par kämpiga säsonger i bagaget.

– Jag har märkt att standarden på träningarna har varit låg. HV71 har många bra spelare, men efter ett par tuffa år med sämre prestationer så har även standarden på träningen sjunkit, vilket har märkts på de spelarna som har varit med ett tag. Så det har varit fokus de första veckorna, att höja standarden och kravställan, vilket jag tycker har blivit bättre och bättre för varje dag.

Efter två dagars kickoff på Hooks Herrgård åker laget till Ulricehamn för sin första match tillsammans, en utmaning som Pettersen ser positivt på.

– Jag tycker att gruppen känns bättre och bättre. Spelarna kände lite på varandra i början, men de två dagarna på Hooks har gett mycket för gruppdynamiken. Vi har fått alla att prata med alla och börjat bygga på en familjekänsla, ett ord som vi har satt i fokus i gruppen.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners