Julia Nearis inför debuten

Publicerad: 2024-09-29
INFÖR
HV71:s nyförvärv Julia Nearis gör sin debut i HV-tröjan när Djurgårdens IF gästar Husqvarna Garden under söndagen. "Jag är väldigt spänd på att äntligen få spela", säger Julia Nearis.

För en dryg vecka sedan stod det klart att HV71 plockar in en förstärkning på forwardssidan i form av Julia Nearis, som kommer närmast från spel i den amerikanska college-ligan och Quinnipiac University. Nearis missade bortamatcherna mot Luleå och Skellefteå, men under söndagens match mot Djurgården får hon göra debut i HV-tröjan.

– Jag är väldigt spänd på att äntligen få spela. Jag jobbar fortfarande på att anpassa mig till den större rinken och bli mer och mer komfortabel för varje dag som går, men det ska bli skönt att få spela den första matchen och få en känsla för hur allt känns, säger Julia Nearis.

Nearis har bara hunnit med en knapp veckas träning med laget innan hon kliver in i hetluften med ett helt nytt lag, något som hon inte tror kommer vara något problem.

– Det är bara att kliva in i det direkt och bitarna kommer att falla på plats, det är jag säker på. Jag har redan kommit in bra i gruppen och jag är säker på att jag kommer hitta rätt väldigt snabbt på isen också. Men jag ska göra mitt absolut bästa för att bidra så gott jag kan till laget.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners