Första segern för damerna

Publicerad: 2024-09-22
HV71 tog sin första seger för säsongen i SDHL efter att ha besegrat Skellefteå med 2-1 efter förlängning. Evelina Arvidsson och Kajsa Armborg gjorde HV:s mål.

Efter stjärnsmällen senast var det bara revansch som fanns i tankarna hos HV71 när laget ställdes mot Skellefteå för första gången någonsin. Det blev en matchbild som präglades utav mängder med utvisningar för båda lagen, där det inget av lagen lyckades förvalta det numerära överläget. Efter en mållös första period så var det HV71 som spräckte nollan först, när Evelina Arvidsson gjorde sitt första mål för säsongen, mot sina forma lagkamrater tidigt i den andra perioden.

Hemmalaget jagade sedan febrilt en kvittering och lyckades även peta in den efter drygt halva tredje perioden och tog således matchen till förlängning. Där var det HV71 som drog det längsta strået när Kajsa Armborg kunde pricka in 2-1, efter en fin skymning framför mål utav Elin Svensson. Därmed inkasserade laget sin första seger för säsongen och gjorde bussresan hem lite lättare.

Skellefteå AIK – HV71 1 – 2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1)