HV71 föll mot MoDo

Publicerad: 2024-02-29
SHL
Det blev inga poäng när HV71 på torsdagskvällen ställdes mot MoDo Hockey inför ett slutsålt Husqvarna Garden. Nick Shore enda målskytt i HV71.

Matchupptakten stod länge och vägde när HV71 och MoDo drabbade samman i det otroligt viktiga bottenmötet. Till slut var det gästerna som lyckades göra det förlösande förstamålet när Theo Jacobsson gjorde karriärens andra SHL-mål och gav sitt MoDo ledningen.

MoDo pressade HV71 rejält i inledningen utav andra perioden, men utan något resultat i målkolumnen. Det gav HV71 en chans att växa sig in och skapa offensivt, men de heta målchanserna uteblev. Med drygt fem minuter kvar av mittenakten fick HV71 en gyllene chans att kvittera när Nick Shore kom fri, men Lassi Lehtinen sträckte ut benet och räddade. I sekvensen efter gjorde istället MoDo 0-2 efter att ha hamnat i en "två mot noll" situation. En riktig mardrömsminut för HV71 och hemmasupportrarna. Ställningen stod sig och MoDo ledde med två inför tredje perioden.

HV71 fick en biljett in i matchen när chansen till powerplay-spel dök upp tidigt i tredje. Då trodde hela HV-klacken att de beskådat en reducering, men Lassi Lehtinen fick extrem hjälp av ramverket runt honom i MoDo-buren. Likt tidigare under kvällen kom även nu ett bakslag för HV71, efter att själva haft en strålande chans. Josh Dickinson satte 0-3 för MoDo, men HV71 gav inte upp. De fick in en reducering, men i tom målbur gjorde MoDo sedan 1-4 och satte spiken i kistan vilket även blev slutresultatet.

0-1 (EQ) MODO 11:21 28 Theo Jacobsson (2)
Assist: 36 Sebastian Ohlsson (4), 12 Oscar Pettersson (2)

0-2 (EQ) MODO 14:46 12 Oscar Pettersson (2)
Assist: 28 Theo Jacobsson (1)

0-3 (PP1) MODO 08:44 23 Josh Dickinson (13)
Assist: 29 Mikkel Aagaard (15), 17 Riley Woods (17)

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Matchen visar varför vi är där vi är. Vi får chanser och sätter inte pucken medan de gör det. Det grinar emot oss. Det är frustration hos grabbarna. Vi har lägen, men målen kommer inte dit, sammanfattar HV71:s Johan Lindbom.