Övertidsseger för damerna

Publicerad: 2024-01-26
HV71 Dam tog andra raka segern efter att ha besegrat Leksand med 5–4 efter övertid. Mira Jungåker gjorde två mål medan Kiira Yrjänen, Hilda Svensson och Suvi Käyhkö gjorde varsitt.

HV71 tryckte plattan i mattan i den första perioden och redan efter knapp fyra minuter hade Kiira Yrjänen skickat in 1–0 i numerärt överläge. Och innan den första akten var över hade Mira Jungåker stänkt dit två mål själv och sett till att HV hade en 3–0-ledning med sig in i den första pausen. Väl tillbaka i den andra perioden så ökade Hilda Svensson på till 4–0, men sedan började maskineriet grusa.

Ett vilt kämpande Leksand gjorde då fyra raka mål och kvitterade matchen till 4–4 med drygt två minuter kvar att spela. Därmed gick matchen till förlängning och tillslut lyckades HV skaka liv i laget igen och Suvi Käyhkö kunde med sitt första mål för säsongen pricka in 5–4 och skjuta extrapoängen till HV71.

HV71 – Leksands IF 5 – 4 (3–0, 1–1, 0–3, 1–0)

03:52 1 – 0 Kiira Yrjänen (E.Svensson, Jungåker), PP1
15:34 2 – 0 Mira Jungåker (Armborg), EQ
19:33 3 – 0 Mira Jungåker (Armborg, E.Svensson), PP1

27:53 4 – 0 Hilda Svensson (Armborg), EQ
35:11 4 – 1 Emilie Kruse Johansen (Albinsson, Vorster), EQ

41:18 4 – 2 Ella Albinsson (Karppinen, Kruse Johansen), PP1
49:48 4 – 3 Tatum Amy (Maloney, Vorster), PP1