Daniel Eriksson inför J18-premiären

Publicerad: 2023-09-17
INFÖR
Idag inleds seriespelet i J18 Regional Syd för HV71, som i premiären ställs mot Frölunda HC på bortaplan. "Vi har en väldigt spännande trupp", säger J18:s nya huvudtränare Daniel Eriksson.

Förra veckan drog den äldre juniorerna igång seriespelet, idag är det dags för de yngre att göra detsamma, när J18 premiärspelar på bortaplan mot Frölunda HC.

– Det ska bli otroligt roligt att dra igång på riktigt, ju äldre man blir desto kortare blir tålamodet på att vänta tills tävlingsmatcherna dra igång, säger huvudtränare Daniel Eriksson.

I och med att Tom Jankovic har flyttats upp till J20 så har även Daniel Eriksson fått kliva ner i båset och ta över ansvaret som huvudtränare för J18 från och med denna säsongen, något som har ser fram emot med spänning.

– Det är superkul, såklart. Jag har inte stått i ett bås på ett helt gäng år, så det tar ju ett tag att komma in i rutinerna igen, men där känns det tryggt att ha med sig Erik (Ljungbergh) som ett bra bollplank. För mig blir största utmaningen att förbereda spelarna på vad som krävs för nästa nivå och att sätta goda dagliga vanor, men jag är trygg i att jag kommer hitta ett bra sätt för det.

Försäsongen har varit svängig för J18, som under sina sju matcher vann samtliga tre på hemmaplan, men förlorade samtliga fyra på bortaplan, en trend som laget nu hoppas kunna bryta i och med söndagens premiär på bortais.

– Det har varit väldigt mycket upp och ner under försäsongen, vi har krigat med att hitta en acceptabel nivå i vad vi ska prestera varje dag och vad vi ska prestera tillsammans. Så vi har blandat en del toppar men en del bottennapp, där vi nu framförallt kanske behöver lära oss hur det är spela bortamatch, jobba av sig bussresan och förbereda sig mentalt.

Inför säsongen 23/24 så har en hel del spelare lämnat J18 för spel med de äldre juniorerna, vilket betyder att det har fyllts på flitigt underifrån från bland annat HV:s egna U16-lag.

– Denna omsättningen på spelare och att vi slussar upp många spelare till vårt J20-lag går i paritet med vår utbildningsplan, så det är inget konstigt. Men i år har vi har en väldigt spännande trupp i J18 med spelare födda 2007 som kommer underifrån, i en kombination med ett par spelare födda 2006 som kommer bidra med lite erfarenhet, mixen är väldigt spännande skulle jag säga.

HV71 inleder alltså seriespelet med en match mot Frölunda i Göteborg och Daniel Eriksson hoppas på en bra start inför resten av höstsäsongen.

– Denna serien ser i år ut ungefär som den brukar göra, med sex eller sju lag som slåss om topp fem i serien och ett avancemang till J18 Nationell. Vi har en väldigt bra chans att nå dit och det är såklart det som är målet, men vi måste förstå att det krävs hårt arbete varje dag och inte bara när man är på humör för att spela.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners