Damerna förlorade mot Frölunda

Publicerad: 2023-10-01
HV71 Dam förlorade söndagens hemmamatch mot Frölunda HC med 2–5. Amanda Andersson och Sanni Hakala gjorde HV:s mål i förlusten.

Den första perioden bjöd inte på något skönspel från något utav lagen, mycket beroende på att den blev sönderhackad utav sex stycken utvisningar, fördelat på tre vardera. I mittperioden tog sedan HV ledningen efter att Amanda Andersson prickskjutit in sitt första mål i HV-tröjan, men sedan kom vändningen av gästerna som gjorde tre mål under de avslutande tre minuterna av perioden.

I den tredje perioden reducerade Sanni Hakala matchen till 2-3 och skapade lite nerv i matchen, men när Frölunda sedan gjorde sitt tredje mål i numerärt överläge så tog luften slut i HV-lägret. Gästerna skulle sedan även pricka in ytterligare ett mål och fastställa slutresultatet till 2-5.

HV71 – Frölunda HC 2 – 5 (0–0, 1–3, 1–2)