HV71 föll mot Frölunda i Visby

Publicerad: 2023-08-24
Svenska Spel Trophy
Det blev förlust med 5 - 1 för HV71 mot Frölunda i Visby ishall. Oskar Stål-Lyrenäs gjorde HV:s enda mål.

HV71 spelade på torsdagen sin andra match i Svenska Spel Trophy i Visby. Efter onsdagens seger mot Djurgården så blev torsdagens motståndare Frölunda för svåra när Göteborgslaget tog sin andra seger på en vecka mot HV.

I den första perioden bytte lagen målchanser med varandra, men den var endast Max Friberg som lyckades skicka in pucken i mål för sitt Frölunda. I mittperioden utökades ledningen till 0-2 efter drygt elva minuter, innan Oskar Stål-Lyrenäs lyckades peta in HV:s enda mål för kvällen halvminuten senare.

Glädjen blev dock kortvarig för HV, för drygt två minuter senare utökade Göteborgslaget återigen ledningen till 3-1. I den tredje perioden kom så även spiken i kistan redan efter knappt tre minuter när Jere Innala satte dig 4-1 i spel 5 mot 3. HV chansade med att plocka ut Victor Brattström med två minuter kvar, men då fastställdes slutresultatet till 5-1.

Frölunda HC - HV71 5 – 1 (1–0, 2–1, 2–0)

15:29 1 - 0 Max Friberg, EQ

31:37 2 - 0 Linus Nässén, EQ
32:04 2 - 1 Oskar Stål-Lyrenäs, EQ
34:42 3 - 1 Noah Hasa, EQ

42:45 4 - 1 Jere Innala, PP2
59:22 5 - 1 Gustav Rydahl, SH1/ENG

Utvisningsminuter: FHC 5x2, HV71 4x2