En poäng för damerna mot Brynäs

Publicerad: 2023-10-06
HV71 Dam fick med sig en poäng i säsongens första bortamatch när man förlorade med 4-3 efter förlängning mot Brynäs IF. Elin Svensson, Anni Montonen och Sanni Hakala gjorde varsitt mål i matchen.

Hemmalaget Brynäs kom ut hårt i den första perioden och skapade ett enormt tryck mot HV-kassen, men Anni Keisala skulle stå emot samtliga 18 skott och se till att hålla sitt lag kvar i matchen. Även HV stack upp ett par gånger och var nära att ta ledningen efter en snabb omställning när Sanni Hakala spelade fram Elin Svensson, som dock inte lyckades få en ren träff på pucken.

Efter en mållös mittperiod kom sedan målen tillslut i den tredje. Elin Svensson öppnade målskyttet på ett direktskott och stänkte dit sitt fjärde mål för säsongen, men minuten senare var det kvitterat i Monitor ERP Arena. HV återtog sedan ledningen när Anni Montonen gjorde sitt första mål i HV-tröjan, men återigen svarade hemmalaget snabbt, denna gången två gånger och tog så även ledningen för första gången i matchen. Men Sanni Hakala skulle dock se till att HV fick med sig poäng från matchen genom att själv trycka in kvitteringen i sista ordinarie spelminuten. I förlängningen avgjorde sedan Brynäs efter en soloprestation och plockade med sig extrapoängen.

Brynäs IF – HV71 4 – 3 (0–0, 0–0, 3–3, 1–0)