Damerna förlorade E4-derbyt

Publicerad: 2023-11-20
SDHL
Det blev förlust för HV71 Dam hemma mot Linköping med 2–4 under onsdagskvällen. Kiira Yrjänen och Kanami Seki gjorde HV:s mål.

Den första perioden blev en jämn tillställning, trots att HV71 drog på sig tre raka utvisningar och fick försvara sig till stora delar utav perioden. Men efter den mållösa förstaperioden fick gästande Linköping tillslut hål på Lina van Noort i HV-målet i mittperioden, två gånger om dessutom. När de sedan även gjorde 0–3 i början på den tredje så trodde nog många att matchen var över. Men Efter två snabba reduceringar utav Kiira Yrjänen och Kanami Seki så skapade HV liv i matchen och tryckte även på för en kvittering, men en ny utvisning i slutet av perioden skulle förstöra jakten och istället kunde Linköping sätta spiken i kistan till 2–4.

HV71 – Linköping HC 2 – 4 (0–0, 0–2, 2–2)