Ny uddamålsförlust för HV71

Publicerad: 2024-10-20
SDHL
HV71 förlorade söndagens bortamatch mot MODO Hockey med 3-2 i Hägglunds Arena, där Elin Svensson och Alva Solberg gjorde HV:s mål.

HV71 kom ut med bra fart i den första perioden och skapade ett par vassa målchanser inledningsvis, men utan att få någon utdelning. Även hemmalaget lyckades skapa ett par kvalificerade lägen, men det tog fram till början på den andra perioden innan MODO spräckte målnollan, och man gjorde dessutom två mål på knappt två minuter. Efter hemmalagets två mål spelade HV upp sig en aning, vilket tvingade MODO till en time-out. Den hjälpte dock föga för drygt två minuter senare ringde det bakom hemmalagets målvakt när Elin Svensson rakade in reduceringen.

Dock tog det bara 44 sekunder innan ledningen återigen var uppe i två mål och den ledningen hade MODO med sig in i den andra periodvilan. I den tredje perioden tryckte HV sedan på rejält för en ny reducering och den kom till slut när Alva Solberg pricksköt in sitt första mål i HV-tröjan. Närmar än så kom dock inte HV som fick se sig besegrade med uddamålet även denna gången.

MODO Hockey – HV71 3 – 2 (0–0, 3–1, 0–1)