Storseger för damerna i Ljungby

Publicerad: 2023-09-01
TRÄNINGSMATCH
HV71 Dam hade målkalas när man på fredagen besegrade Troja-Ljungby med hela 0–13 på bortais.

Efter förlusten i säsongens första träningsmatch så var det ett revanschsuget HV71 som trampade gasen i botten från första nedsläpp. Utdelningen kom redan efter drygt fyra minuter när Emmi Rakkolainen petade in sitt första mål för kvällen. HV-pressen fortsatte och innan den första perioden var över så hade Elin Svensson dunkat in sitt första mål för kvällen till 0-2.

I mittperioden så fick sedan HV rejäl islossning. Elin Svensson och Emmi Rakkolainen svarade för ytterligare varsitt mål och tog utt HV till en fyramålsledning. Sedan lyckades Mira Jungåker, Anni Montonen och Aoife Leacy när en varsin gång, innan Emmi Rakkolainen snärtade in sitt tredje mål för kvällen och 0-8.

I den tredje perioden fortsatte målen att ösa in och först ut att utöka ledningen var Elin Svensson, när även hon fick sätta dit sitt hattrick. Sedan följde mål utav Amanda Andersson, Hilda Svensson, Anni Montonen och tillslut fastställde Hilda Svensson slutresultatet till 0-13 med sitt andra mål för kvällen.

IF Troja-Ljungby - HV71 0 – 13 (0–2, 0–6, 0–5)

04:24 0 – 1 Emmi Rakkolainen (A. Leacy, Jungåker), EQ
14:46 0 – 2 Elin Svensson (Andersson, Hakala), EQ

24:12 0 – 3 Elin Svensson (Seroiszková), EQ
26:58 0 – 4 Emmi Rakkolainen (Armborg, Seroiszková), PP1
29:18 0 – 5 Mira Jungåker (Liodden), EQ
31:28 0 – 6 Anni Montonen (Rakkolainen, Jungåker), EQ
32:25 0 – 7 Aoife Leacy (Lökke Nyberg, Andersson), EQ