Tre viktiga poäng för damerna mot Leksand

Publicerad: 2023-11-05
HV71 inkasserade tre nya viktiga poäng när Leksands IF besegrades med 4-2 i Husqvarna Garden under söndagen. Kajsa Armborg prickade in två mål, medan Hilda Svensson och Klára Seroiszková gjorde varsitt.

Efter fyra raka förluster var det på söndagen äntligen dags för damerna att hitta tillbaka till vinnarspåret igen, när man tog emot Leksands IF i Husqvarna Garden. Innan söndagens match så stod gästerna på två poäng fler i tabellen, men efter två starka inledande perioder från HV:s sida skulle detta ändras.

Hilda Svensson gav HV ledningen redan efter knappt sex minuters spel innan Kajsa Armborg utökade till 2–0 i numerärt överläge i mitten på den andra perioden. Klára Seroiszková fick sedan pricka in sitt första mål i HV-tröjan, snyggt framspelad utav Elin Svensson, innan Kajsa Armborg återigen hittade rätt i powerplay och såg till att HV hade 4–0 med sig till avslutningen. I den tredje perioden reducerade Leksand två gånger om, men kom inte närmare än så utan tre poäng inkasserades på HV-kontot.

HV71 – Leksands IF 4 – 2 (1–0, 3–0, 0–2)

05:42 1 – 0 Hilda Svensson (A.Leacy), EQ

29:54 2 – 0 Kajsa Armborg (Hakala, Liodden), PP1
37:14 3 – 0 Klára Seroiszková (E.Svensson), EQ
39:36 4 – 0 Kajsa Armborg (Hakala, Seroiszková), PP1

44:27 4 – 1 Matilda Af Bjur (Brolin, Vorster), EQ
59:00 4 – 2 Autumn Macdougall (Maloney), EQ

Skott: 15 – 23 (4–9, 6–9, 5–5)