Utvisningarna fällde damerna

Publicerad: 2024-10-18
Efter fyra raka segrar tog segersviten slut på fredagen när Brynäs IF blev för svåra. Gävlelaget vann en målrik tillställning med 5–4 i Monitor ERP Arena, där Kennedy Bobyck gjorde två och Hilda Svensson och Kajsa Armborg varsitt HV-mål.

HV71 och Brynäs drabbad samman i seriepremiären för nästan exakt en månad sedan. Då gick Brynäs segrande med 4–1 i Husqvarna Garden, så revanschlustan från HV:s sida fanns där. Det blev dock en mardrömsstart för HV som drog på sig två tidiga utvisningar, som hemmalaget utnyttjade och gick upp till en 2–0-ledning. Kennedy Bobyck reducerade halvvägs in i första perioden och tidigt i den andra hade Hilda Svensson kvitterat matchen till 2–2 och HV71 så ut att kunna vända på steken.

Men tre Brynäs-mål på drygt tre minuter innebar helt plötsligt 5–2 på tavlan, innan Kajsa Armborg skickade in ett höstlöv och tände en gnutta hopp i HV-lägret. Det hoppet tändes rejält med tio minuter kvar av matchen, när Kennedy Bobyck prickade in sitt andra mål för kvällen, men när den sista pushen sedan skulle komma så drog HV på sig två nya utvisningar och istället kunde Brynäs bevaka segern i numerärt överläge och vinna med 5–4.

Brynäs IF – HV71 5 – 4 (2–1, 3–2, 0–1)

04:52 1 – 0 Jenniina Nylund (Thuvik, Vanhanen), PP1
05:40 2 – 0 Sanni Vanhanen (Thuvik, Sundnäs Grillfors), PP1
10:29 2 – 1 Kennedy Bobyck (H.Svensson), EQ

26:00 2 – 2 Hilda Svensson (Nearis, Bobyck), EQ
27:44 3 – 2 Jenniina Nylund (Tedenby, Thuvik), EQ
30:53 4 – 2 Sanni Vanhanen (O'donohoe, Waxin), EQ
31:34 5 – 2 Julia Östlund (Antonsson), EQ