HV tog andra raka

Publicerad: 2023-11-02
SHL
Simon Önerud firade 500 matcher i HV71-tröjan och kvällen fick ett lyckligt slut för Önerud och hans lagkamrater. HV71 vann med 3-1 mot Skellefteå och tog därmed andra raka segern.

3:54 1-0 HV71 (PP1) 40 Oskar Stål-Lyrenäs (5)Assist: 56 Fredrik Forsberg (2), 27 Bobby Nardella (9)

2-0 (EQ) HV71 33 Måns Lindbäck (1)Assist: 24 Oscar Fisker Molgaard (2), 67 Oliwer Kaski (1)

18:20 2-1 SKE (EQ) 96 Rickard Hugg (3)Assist: 24 Oscar Lindberg (9), 40 Anton Heikkinen (3)

3-1 HV71 (EQ) 26 Tommi Tikka (1)Assist: 28 Joonas Nättinen (8), 75 Radan Lenc (4)

Inför nedsläpp hyllades Simon Önerud för att han i kväll nådde milstolpen 500 matcher i HV71. Han fick en tröja med nummer 500 av den tidigare lagkamraten Martin Thörnberg. De första bytena av matchen inledde HV71 rätt bra, men Skellefteå var ändå det spelförande laget i den första perioden. Västerbottningarna vann skottstatistiken med 9-4, men Joni Ortio i HV-målet agerade stabilt.

I den andra perioden fick HV71 ett tidigt powerplay och det utnyttjade hemmalaget på bästa sätt. Efter några snabba passningar hittade Fredrik Forsberg över till Oskar Stål-Lyrenäs som med ett direktskott satte 1-0. Det tände HV71, som efter ledningsmålet höjde sig ett par snäpp. Bland annat hade både Fisker Molgaard och André Petersson bra chanser att utöka, och till slut kunde inte Linus Söderström stå emot. Drygt halvvägs in i perioden kom 2-0 via Måns Lindbäck. I slutet av perioden fick Skellefteå in en reducering genom Rickard Hugg.

HV71 drog på sig två utvisningar i inledningen på tredje perioden, men Skellefteå fick inte pucken förbi Joni Ortio – varken i powerplay eller spel fem mot fem. I stället kunde Tommi Tikka sätta 3-1 efter en snabb spelvändning och det blev slutresultatet.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Fantastiskt. Jag blev rörd där ute. Jag hade grabben med mig det var häftiga scener. 500 är jäkligt många matcher. När jag var liten drömde jag om att dra på mig tröjan en gång, sa Simon Önerud, som hyllades för att ha spelat 500 matcher i HV-tröjan.

– Första perioden spelade vi bra och kontrollerade mycket av händelserna. När HV71 fick sitt powerplay och gjorde mål vände matchen. De fick lite tro på det där. Vi jämnade till det och såg intressanta ut i tredje perioden utan att riktigt få till det, sa Skellefteås huvudtränare Robert Ohlsson efter matchen.