Tung förlust i Göteborg

Publicerad: 2024-01-27
SHL
Det såg länge ut som att HV71 skulle ta minst en poäng mot Frölunda, men med 52 sekunder kvar av den tredje perioden gjorde hemmalaget 2–1, som också blev slutresultatet.

17:58 0-1 (PP1) 73 Nick Shore (9)
Assist: 67 Oliwer Kaski (8), 24 Oscar Fisker Molgaard (9)

11:46 1-1 (EQ) 39 Mikael Ruohomaa (8)
Assist: 7 Henrik Tömmernes (13), 25 Pontus Johansson (3)

19:08 2-1 (PP1) FHC 7 Henrik Tömmernes (8)
Assist: 12 Max Friberg (19), 39 Mikael Ruohomaa (5)

Innan nedsläpp fick Christian Bäckman sin tröja, nummer 5, hissad i Scandinaviums tak. Efter den fina ceremonin var de en händelserik inledning på matchen – och det var tack vare två skickliga målvakter (Lasse Johansson och Joni Ortio) som det var mållöst i drygt 17 minuter. När det väl kom ett mål var det Nick Shore som med ett kanonskott gjorde 1-0 i spel fem mot fyra.

HV71 kom ut hårt i den andra perioden. Båda lagen hade en hel del chanser, men det känslan var att det var närmare 2-0 än 1-1. Exempelvis hade Måns Lindbäck en puck i ribban och Mattias Tedenby samt Herman Hansson hade lägen framför mål, men det var ändå Frölunda som gjorde nästa mål genom Mikael Ruohomaa.

Matchen fick ett minst sagt dramatiskt avslut. HV71 åkte på ett matchstraff med mindre än tre minuter kvar. Frölunda fick in ett 2-1-mål med 52 sekunder kvar, men HV71 gav inte upp. Jönköpingslaget kom till två frilägen under slutminuten, men Lars Johansson klarade båda.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi är det bättre laget i dag, helt klart. Det är jämnt i första men sedan tar vi över. Vi har väl sex, sju frilägen. Prestationen är bra, och fortsätter vi så här kommer vi vinna. Men tungt att inte få med oss poäng, sa HV71:s tränare Johan Lindbom.

I punktform

- Nick Shore gjorde säsongens nionde mål och är nu trea i den interna skytteligan.

- Oscar Fisker Molgaard (0+1) har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.