Första trepoängaren för damerna

Publicerad: 2024-10-11
HV71 tog sin första trepoängare för säsongen när man besegrade SDE med 4-2 på bortaplan. Elin Svensson, Julia Nearis och Kajsa Armborg gjorde HV:s mål.

Det blev en mycket jämn och intensiv tillställning i Österåkers Sportcentrum under fredagskvällen när HV71 jagade sin tredje raka seger i SDHL. HV drog i den första perioden på sig tre raka utvisningar, något som hemmalaget SDE utnyttjade och tog ledningen med 1–0 innan den första vilan. Men i den andra perioden var det ett mycket alertare HV71 som kom ut på banan och redan efter en minut kunde Kajsa Armborg kvittera matchen till 1–1, innan Julia Nearis dryga minuten senare satte 2–1 med sitt första mål i HV-tröjan.

Trots en HV-dominans i mittperioden så lyckades hemmalaget kvittera matchen till 2–2 innan mittperioden var över, men i den tredje perioden klev kapten Elin Svensson fram som den stora matchhjälten när hon först styrde in 3–2 med skridskon och senare även satte spiken i kistan med 4–2 i tom kasse och säkrade HV71:s första trepoängare för säsongen.

SDE – HV71 2 – 4 (1–0, 1–2, 0–2)

09:53 1 – 0 Emily Nix (Bergesen, Jones), PP1

21:00 1 – 1 Kajsa Armborg (Inglis, Bobyck), EQ
22:16 1 – 2 Julia Nearis (Bobyck, H.Svensson), EQ
36:06 2 – 2 Emma Bergesen (Löwenhielm), EQ

46:08 2 – 3 Elin Svensson (Weiss, Rakkolainen), EQ
58:25 2 – 4 Elin Svensson (Rakkolainen, Raunio), EQ

Skott: 29 – 30 (10–7, 7–11, 12–12)