Damerna straffade Djurgården

Publicerad: 2023-12-19
SDHL
HV71 Dam tog två viktiga poäng och tog sig upp på säker mark igen efter att ha besegrat Djurgården med 3-2 efter straffar. Amanda Andersson, Elin Svensson och Mira Jungåker gjorde HV:s mål.

Det var viktiga poäng på spel när HV71 tog emot Djurgårdens IF i den avbrutna matchen där Sanni Hakala skadade sig allvarligt för en knapp månad sedan. Gästande Djurgården tog ledningen efter knappt halva första perioden, men bara fyra minuter senare utnyttjade Amanda Andersson ett slarv och lirkade in kvitteringen till 1–1.

I mittperioden tog sedan HV ledningen genom en distinkt handledare utav Elin Svensson i powerplay, men i den tredje perioden var det Djurgårdens tur att kvittera matchen och ta den till förlängning. Efter fem mållösa minuter i förlängningsspelet så gick matchen till straffar och där kunde Mira Jungåker skjuta hem segern till sitt HV71, som därmed klättrade upp på slutspelsplats igen.

HV71  – Djurgårdens IF 3 – 2 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0 , 1–0)