Anton Blomqvist inför Frölunda-HV71

Publicerad: 2024-09-25
INFÖR
HV71 förlorade hemmapremiären mot Skellefteå med 1-3 på tisdagskvällen. På torsdagen väntar en ny match mot Frölunda i Scandinavium. ”En härlig utmaning och vi tar med oss den energi jag tycker vi visade i tredje perioden mot Skellefteå”, säger Anton Blomqvist.

Trots en fantastisk inramning blev det ingen seger i hemmapremiären mot Skellefteå. Det stod 1-3 på resultattavlan när 60 minuter var spelat och trots förlusten ser tränaren Anton Blomqvist flera positiva bitar i spelet, inte minst i tredje perioden.

– Vi börjar matchen bra men blir sedan lite passiva i första perioden. Jag trycker strukturen sitter och alla vet vad de ska göra, men vi måste få in beteendet i att våga släppa loss och det gjorde vi inte riktigt.

- I andra perioden tycker jag att vi gör det bättre och under andra halvan av perioden skapade vi en hel del farliga lägen för att kunna göra mål. Där hade vi behövt sätta dit någon puck och det var naturligtvis tungt att Skellefteå istället fick gå till pausvila med tvåmålsledning. Deras förstamål är dåligt agerat av oss och det andra målet är ett klassmål där vi bara kan lyfta på hatten, säger Anton Blomqvist, tränare i HV71.

Precis som i den tredje perioden mot Växjö försökte HV71 komma ifatt Skellefteå och André Petersson kunde också reducera en bit in i perioden. Men trots en hård jakt på kvittering lyckades inte HV71 få in någon mer puck.

– Vi är mer aggressiva och starkare med pucken offensivt och spelar bra i försvarszon. Den energin och det spelet behöver vi hitta tidigare i matcherna.

Nu väntar bortamatch mot Frölunda i Scandinavium. Ett Frölunda som förlorade senast mot Rögle med 3-4.

– Frölunda spelar alltid med en hög intensitet, något som kännetecknat dem under en lång tid. Det har byggt upp en identitet under lång tid som vi också ska göra. Men vi hade en riktigt bra träning idag, med mycket energi och även om Frölunda borta är en svår uppgift så ska vi ge dem en tuff match.

Mot Skellefteå utgick Herman Hansson och Wilhelm Hallquisth med skador (se separat intervju med doktor Jonas Kalman) och sedan tidigare är Oliwer Kaski och Oscar Fisker Moelgaard på skadelistan. Något som gjorde att HV71 lyfte upp några från J20 till onsdagens träning.

– Naturligtvis tråkigt med skadorna. Herman som har sin skadehistorik lider jag oerhört med. Likaså Wille som har varit väldigt bra för de senaste matcherna. Vi avvaktar matchdagen men vilka som kommer vara med och om vi lyfter upp någon från J20, avslutar Anton Blomqvist.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners