Kanami Seki inför HV71 Dam – Frölunda

Publicerad: 2023-09-30
INFÖR
På söndagen ställs HV71 Dam mot Frölunda HC för första gången i seriesammanhang i en match där HV71 vill börja en ny segersvit. "Vi vet att vi måste jobba hårt", säger Kanami Seki.

I onsdags förlorade HV71 sin första match för säsongen när SDE gästade Husqvarna Garden. Trots att HV tog ledningen tre gånger i matchen så var det gästerna som stod som segrar med 3-6 efter en stark tredjeperiod.

– Även om vi stundtals var det bättre laget så höll vi oss inte till vår gameplan i 60 minuter och dessutom så lyckades vi tyvärr inte att göra mål på våra lägen, något som i slutändan straffade oss, säger Kanami Seki.

Efter en fin försäsong med fyra raka segrar och dessutom seger i seriepremiären mot AIK, så tog segersviten slut i och med onsdagens match. Men under söndagen har laget chans att påbörja en ny svit när man tar emot Frölunda HC, ett lag som man besegrade två gånger under försäsongen.

– Vi vet att vi måste jobba hårt hela matcherna, vilket vi gjorde under båda mötena mot Frölunda under försäsongen, så det kommer bli viktigt att hitta tillbaka dit igen. Sen gäller det att få puckarna på mål, det är så vi kommer skapa chanser att få in de.

Kanami Seki, som kom till HV71 inför säsongen 2023/2024 och förövrigt gör sin första säsong i Europa, noterades för sin första poäng för säsongen senast mot SDE och känner själv att hon växer in i sitt nya lag mer och mer för varje dag.

– Jag tycker inte att det har varit så dåligt hittills. Jag har jobbat mycket med det fysiska spelet nu i början och försökt bli bättre på att läsa av när jag kan gå på hårt. Men sen försöker jag jobba hårt varje dag och bli mer och mer involverad i spelet, både offensivt med att bidra med poäng, men även i det defensiva spelet, avslutar Kanami.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners