"Vi måste få stopp på den här skiten!"

Publicerad: 2023-11-23
Nyhet
På söndag inleds Omgång 21 – och samtidigt lanserar Börje Salming ALS-stiftelse medlemsklubben Team Börje, som kommer att uppmärksammas av Hockeyfamiljen med SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan under kommande vecka.

Under Omgång 21, en symbolisk siffra för tröjnumret hos en av svensk ishockeys största pionjärer, kommer ligorna att använda sina gemensamma krafter för att tillsammans vara med i fighten mot ALS.

Börje Salmings högsta önskan var att stoppa ALS. Börje Salming ALS-stiftelse arbetar i Börjes anda. Det handlar om att hjälpas åt, att vi tillsammans kan stoppa ALS och därför lanserar stiftelsen medlemsklubben Team Börje.

Med gemensamma krafter kommer vi att verka för medlemsklubben Team Börje. För 21 kronor i månaden bjuds alla in att vara med i fighten mot ALS, pengarna går till ALS-forskning och att stötta drabbade och anhöriga.

Medlemsklubben kommer även att innehålla unika nyheter och erbjudanden från Team Börjes partners.

• Börje önskade att vi skulle använda vår gemensamma kraft för att ta fighten mot ALS. Vi bjuder nu in alla att gå med i Team Börje för att precis som Börje sa: Vi måste få stopp på den här skiten, säger Karin Karlström, initiativtagare och grundare av Börje Salming ALS-stiftelse.

Bli medlem i Team Börje här.

Vad är ALS?

Amyotrofisk lateralskleros, ALS, är en sjukdom som angriper de motoriska nervcellerna (de som styr musklernas rörelser) i hjärnan och ryggmärgen. Först skadas nervcellerna, och så småningom förstörs de. Hos den som drabbas visar sig nervskadorna genom muskelförtvining och förlamning. ALS är en dödlig sjukdom, och det saknas fortfarande botemedel.

Börje Salmings ALS-stiftelse har som mål att främja vetenskaplig forskning för att öka förståelsen och förbättra behandlingen av ALS. Stiftelsen ska också skapa initiativ för att underlätta och ge stöd till drabbade och anhöriga. Vill du stödja stiftelsens arbete?

Swisha valfritt belopp till 123 135 28 30.

HV71
Huvudsponsor
Premiumpartners