Damerna vann årets sista match

Publicerad: 2023-12-29
Det blev en fin avslutning på 2023 för HV71 Dam efter fredagens bortaseger mot SDE med 6–4. Elin Svensson gjorde två nya mål medan Evelina Arvidsson, Kajsa Armborg, Hilda Svensson och Anni Montonen gjorde varsitt.

Drömstart var bara förnamnet när HV71 gästade SDE i årets sista match. Elin Svensson blev nämligen serverad pucken i slottet och rakade in 0–1 redan efter 36 sekunders spel. Hemmalaget kvitterade visserligen fem minuter senare, men innan första akten var över hade samme Elin Svensson återgett HV ledningen med 2–1.

Den ledningen skulle laget sedan inte släppa, för i mittperioden gjorde Evelina Arvidsson och Kajsa Armborg varsitt mål och såg till att ledningen var tre mål stor när lagen gick in i den sista perioden. Där utökade Hilda Svensson till 1–5 i numerärt underläge innan SDE återigen reducerade. HV:s sista mål för kvällen gjordes utav Anni Montonen innan hemmalaget snyggade till siffrorna lite och såg till att slutresultatet blev 4–6.

SDE – HV71 4 – 6 (1–2, 0–2, 3–2)

00:36 0 – 1 Elin Svensson (Yrjänen), EQ
05:35 1 – 1 Julie Zwarthoed (Fischer), EQ
16:45 1 – 2 Elin Svensson (Yrjänen), EQ

22:35 1 – 3 Evelina Arvidsson (Andersson, Seroiszková), EQ
25:59 1 – 4 Kajsa Armborg (Lökke Nyberg, Andersson), EQ

44:43 1 – 5 Hilda Svensson (utan assist), SH1
40:06 2 – 5 Michelle Löwenhielm (Fischer, Zwarthoed), PP1