Damerna föll mot Brynäs

Publicerad: 2023-12-07
HV71 Dam förlorade en jämn match mot Brynäs IF med 3–2 efter straffar i Monitor ERP Arena under torsdagskvällen. Elin Svensson och Mira Jungåker gjorde HV:s mål.

Hemmalaget Brynäs fick en bra start på matchen och kunde även efter drygt sex minuters spel ta ledningen med 1–0. Trots att skotten visade stort övertag för hemmalaget, så skapade även HV en hel del vassa målchanser och i mittperioden fick man tillslut utdelning när Elin Svensson rakade in en puck som dök upp mitt i slottet.

I början på den tredje perioden så avlöste utvisningarna varandra och är Brynäs fick spela powerplay för andra gången, så återtog man också ledningen med 2–1. HV öste sedan på för en kvittering och med 12 sekunder kvar av den tredje perioden så kunde Mira Jungåker pricka in kvitteringen till 2–2 och rädda en poäng åt sitt HV71. Matchen gick således till förlängning och sedan även straffar, där Brynäs drog det längsta strået och knep extrapoängen.

Brynäs IF – HV71 3 – 2 (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0)

06:29 1 – 0 Jenny Antonsson (Waxin, Östlund), EQ

36:28 1 – 1 Elin Svensson (Raunio), EQ

48:51 2 – 1 Noemi Neubauerova (Nylén-Persson, Thuvik), PP1
59:48 2 – 2 Mira Jungåker (Raunio), EQ