Elin Svenssons hattrick bäddade för seger

Publicerad: 2023-12-21
HV71 Dam tog sin andra raka seger när AIK besegrades med 6–1 på torsdagskvällen. Elin Svensson stod för ett hattrick medan Mira Jungåker, Kajsa Armborg och Kanami Seki gjorde varsitt mål.

Sista matchen innan juluppehållet bjöd på en riktigt fin julklapp, levererad utav Elin Svensson. För efter en mållös förstaperiod så kickade Svensson igång målskyttet i den andra perioden när hon petade in en lös puck på mållinjen. Sedan gjorde Mira Jungåker 2–0 minuten senare och dessutom lyckades gästande AIK reducera matchen på straffslag, men sedan fortsatte Elin Svensson show när hon prickade in både 3–1 och 4–1 innan mittperioden var över och därmed noterades för ett hattrick.

I tredje perioden fortsatte HV:s dominans och skotten vanns med hela 23–3, vilket också resulterade i två nya mål. Kajsa Armborg borrade upp pucken i krysset i spel 5 mot 3 innan Kanami Seki pricksköt in sitt andra mål för säsongen och fastställde slutresultatet till 6–1.

HV71 – AIK 6 – 1 (0–0, 4–1, 2–0)