En poäng för damerna mot MODO

Publicerad: 2024-01-07
SDHL
HV71 Dam tog en poäng i årets första match när man övertidsförlorade mot MODO i Husqvarna Garden. Anni Montonen och Kiira Yrjänen gjorde HV:s mål.

Efter tre raka segrar så tog sviten slut när tabelltvåan MODO hockey gästade Husqvarna Garden under söndagen. Med en spelare sjuk och tre stycken på junior-VM så var det en något tunn trupp som ställdes på benen, men som stod upp bra matchen igenom. För även om gästerna tog ledningen tidigt i den första perioden så vände HV på steken när Anni Montonen pricksköt in 1–1 innan första periodvilan och Kiira Yrjänen läckert prickade in 2–1 tidigt i den andra.

I slutperiod så var det dock MODO som sköljde över HV och kvitteringen kom tillslut med fem minuter kvar av matchen. Därmed plockade lagen en varsin poäng innan MODO sedan kunde plocka extrapoängen i förlängningen.

HV71 – MODO 2 – 3 (1–1, 1–0, 0–1, 0–1)