Michael Larsson ny ungdomsansvarig i HV71

Publicerad: 2023-09-27
PRESSMEDDELANDE
HV71 förstärker ungdomssidan och anställer Michael Larsson som ny ungdomsansvarig i föreningen. ”Michael har en gedigen hockeybakgrund och har haft liknande positioner tidigare”, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

Michael Larsson kommer närmast från jobbet som tränare för IK Oskarshamns damlag och Smålands TV-pucklag. Nu går flyttlasset till Jönköping och ny roll som ungdomsansvarig i HV71.

– Det ska bli otroligt inspirerande och roligt. Jag har varit på HV71:s sommarhockeyskola under 10 års tid och har koll på hur föreningen fungerar, men också vad vi kan utveckla och göra bättre, säger Michael Larsson.

52-årige Michael Larsson har ett helt inom hockeyn bakom sig. Flera år som tränare för IK Oskarshamns herrlag, men också som ledare för J18 och J20 i olika klubbar. Dessutom har han haft en liknande position som ungdomsansvarig i IK Oskarshamn.

– I Michael får vi en person med en bred och gedigen hockeybakgrund. Han har erfarenhet från hockey både på ungdom, junior och seniornivå och har presenterat en bra väg för hur HV71 ska stå sig starkt i framtiden på ungdomssidan, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71.

Michael Larsson påbörjar sin tjänst den 1 november och har en klar bild vad som behöver göras för att HV71 ska vara ledande på ungdomssidan.

– Mitt mål är att vi ska få upp egna produkter till J18 och sedan kunna slussa vidare till herrlaget. Där har HV71 varit framgångsrika tidigare, men kanske tappat lite de senaste åren. Sedan ska jag se till att ledarna får rätt stöttning och har rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb, avslutar Michael Larsson, ny ungdomsansvarig i HV71.

Dessutom gör HV71 en organisatorisk förändring och Daniel Eriksson blir ny J18-tränare och lämnar sin tjänst som utvecklingschef.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners