Förlust i Örnsköldsvik

Publicerad: 2023-12-29
SHL
Det blev en ny förlust när HV71 på torsdagskvällen spelade mot MoDo Hockey i Örnsköldsvik. Efter två perioder hade HV71 ledningen med 2–1, men i den tredje perioden vände hemmalaget och vann till slut med 5–3. Oskar Stål Lyrenäs, Nick Shore och Hugo Fransson gjorde målen för HV71.

-

1-0 (EQ) MODO 01:55 5 August Berg (3)
Assist: 29 Mikkel Aagaard (6), 23 Josh Dickinson (9)

1-1 (PP1) HV71 06:30 40 Oskar Stål-Lyrenäs (8)
Assist: 75 Radan Lenc

1-2 (EQ) HV71 08:01 73 Nick Shore (7)
Assist: 44 Hugo Fransson (1), 11 Simon Önerud (5)

2-2 (EQ) MODO 01:46 40 David Bernhardt (3)
Assist: 7 Pontus Näsén (13), 23 Josh Dickinson (10)

3-2 (EQ) MODO 08:45 32 Theodor Niederbach (4)
Assist: 13 Mikael Ruohomaa (4), 38 Johan Södergran (6)

4-2 (EQ) MODO 11:10 17 Riley Woods (6)
Assist: 23 Josh Dickinson (11), 40 David Bernhardt (8)

4-3 (EQ) HV71 14:10 44 Hugo Fransson (1)
Assist: 11 Simon Önerud (6)

5-3 (EQ) MODO 19:11 10 Sampo Ranta (7)

Trots försenat flyg och uppskjuten matchstart var det HV71 som satte tryck direkt och fick tidigt chansen i powerplay, men där var MoDo närmast ett ledningsmål. Efter en suverän räddning av HV71:s Oscar Fisker Moelgaard, tog pucken i stolpen och matchens första mål fick vänta. Den inledande perioden präglades av en otrolig intensitet och flertalet målchanser, men målkolumnen stod trots det blank.

August Berg gav MoDo en smakstart på andra perioden när han dundrade in ledningspucken i första krysset bakom Joni Ortio. MoDo fick rejäl mersmak efter målet och byggde momentum i spelet, men ådrog sig en utvisning som visade sig bli ordentligt kostsam. Oskar Stål-Lyrenäs kvitterade till 1-1. Det kan svänga fort i hockey, för kort därefter fick HV71 in även 2-1 pucken och på bara dryga minuten gick man får underläge till ledning. 2-1 ställningen höll sig till periodpaus trots en fartfylld och underhållande ishockey som bjöd på otaliga målchanser.

I tredje perioden gjorde MoDo precis vad HV71 gjorde i andra perioden, nämligen vända underläge till ledning. Theodor Niederbach fullbordade vändningen med 3-2-målet och Riley Woods ökade sedan på MoDos ledning till 4-2. Kort därefter reducerade däremot HV71 till 4-3, genom Hugo Fransson med prickskytte upp i krysset. Ett mål som innebar hans första i SHL. Det blev nervkittlande mot slutet, men med 49 sekunder kvar satte MoDos Sampo Ranta spiken i kistan när han lade in 5-3 i öppen målbur. 5-3 blev även slutresultatet när MoDo besegrade HV71.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Det är en tuff förlust. Vi har ingen tur där vi inte får med oss något. Tur förtjänar man dock och det gör inte vi. Det är för dåliga insatser på två av målen och då vinner man inga matcher och då förtjänar vi inte det. Just nu ser jag det bara väldigt svart, summerar en missnöjd Johan Lindbom kring sitt HV71:s insats till TV4 Play.

I punktform

- HV71:s Hugo Fransson noterades för sin första SHL-poäng i andra perioden och i den tredje perioden noterades han även för sitt första mål i den svenska högstaligan. Vilken kväll för Tranåsbördige killen född 2004!