Oscar Sundh utbildar HV:s juniorer

Publicerad: 2024-01-29
JUNIOR
Bakom varje framgångsrik karriär finns en grundläggande förståelse för vikten av hälsa och välbefinnande. Under måndagen höll därför HV71:s assisterande sportchef, Oscar Sundh, en föreläsning med klubbens juniorlag om vikten av kost, sömn och fysik inom ishockey.

Under måndagen höll HV71:s assisterande sportchef, Oscar Sundh, en föreläsning med klubbens juniorlag om vikten med kost, sömn och återhämtning för att ge sig själv chansen att lyckas som hockeyspelare. Med sin erfarenhet och expertis delade Sundh med sig av viktig kunskap och uppmuntrade spelarna att ta ansvar för sin hälsa utanför isen.

– Jag har nu haft tre år att reflektera över min karriär, och många av de sakerna jag lyfter med er önskar jag att jag visste när jag var 16-17 år gammal, säger Oscar Sundh under föreläsningen.

En av de viktigaste aspekterna som Sundh betonade var betydelsen av rätt näring och kostvanor för att optimera prestationen på isen. Genom att förse kroppen med rätt bränsle kan spelarna öka sin energi, återhämtning och fokus under träning och match. Utöver kostens betydelse framhöll Sundh även sömnens avgörande roll för återhämtning och prestation. Att tillåta kroppen tillräckligt med vila och återhämtning är en av de mest underskattade faktorerna inom idrotten.

Vidare diskuterade Sundh vikten av att utveckla och underhålla en stark fysik, där även juniorernas fystränare Rasmus Rundgren spelade in. För ishockeyspelare är styrka, snabbhet och uthållighet avgörande för att hantera kraven och intensiteten i spelet. Genom att investera tid och ansträngning i träning utanför isen kan spelarna förbättra sin fysiska kapacitet och minska risken för skador.

Sundhs engagemang för att stödja och utveckla HV71:s unga talanger sträcker sig bortom det rent sportsliga. Genom att erbjuda vägledning och insikter om hälsa och välbefinnande visar han på klubbens engagemang för spelarnas hälsa och utveckling.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners