Damerna förlorade under HV-dagen

Publicerad: 2024-09-14
Damlaget förlorade sin andra match på två dagar när fjolårsfinalisten MODO vann i Husqvarna Garden med 4-2. Hilda Svensson och Rachel Weiss gjorde HV:s mål.

Efter fredagens premiärförlust var det under lördagen dags för en ny drabbning i SDHL för HV71:s damer. I den första perioden var det gästerna som var tydligt starkast och hade också med sig en 2-0-ledning i den första periodpausen. Men i mittperioden så var det HV71:s tur att ta över spelet och Hilda Svensson kunde lirka in reduceringen redan efter fem minuter. Rachel Weiss kvitterade sedan när hon stänkte in sitt första mål i HV-tröjan, men strax innan andra periodvilan så återtog gästerna ledningen. Det målet blev psykologiskt viktigt, för trots en bra press från HV71 så var det MODO som gjorde nästa mål och spikade slutresultatet till 2-4.

HV71 – MODO 2 – 4 (0–2, 2–1, 0–1)

08:34 0 – 1 Adela Sapovalivova (Sundin, Seitz), EQ
18:29 0 – 2 Emma Seitz (Berglund, Andersson), EQ

25:04 1 – 2 Hilda Svensson (utan assist), EQ
33:07 2 – 2 Rachel Weiss (Inglis), EQ
38:22 2 – 3 Mira Hallin (Hedqvist, Lappan), EQ

45:03 2 – 4 Emma Seitz (Hedqvist), EQ

Skott: 28 – 24 (8–11, 10–7, 10–6)