Melodifestivalen 2025 i Husqvarna Garden

Publicerad: 2024-09-17
Husqvarna Garden
Nu står det klart att deltävling 5 i Melodifestivalen 2025 kommer äga rum i Husqvarna Garden helgen 28 februari – 1 mars 2025.

Melodifestivalen kommer tillbaka till Jönköping, det meddelade SVT under tisdagen när arrangörsstäderna avslöjades. 2007 var senast det begav sig i Jönköping och Husqvarna Garden (då Kinnarps Arena).

– Det har varit en lång resa som äntligen kommit i hamn. Det känns fantastiskt kul att få Sveriges största folkfest till Husqvarna Garden. Vi är övertygade om att vår arena kommer skapa en lika bra atmosfär som när vi spelar ishockey. Våra besökare kommer få uppleva en häftig show och musikupplevelse, säger Rickard Nylin, klubbdirektör i HV71.

Turnéstäder och datum

  1. Deltävling 1: Lördag 1 februari: Luleå, Coop Norrbotten Arena
  2. Deltävling 2: Lördag 8 februari: Göteborg, Scandinavium
  3. Deltävling 3: Lördag 15 februari: Västerås, ABB Arena
  4. Deltävling 4: Lördag 22 februari: Malmö, Malmö Arena
  5. Deltävling 5: Lördag 1 mars: Jönköping, Husqvarna Garden
  6. Final: Lördag 8 mars: Stockholm, Strawberry Arena

Pressmeddelande från Destination Jönköping

Melodifestivalturnén 2025 närmar sig med stormsteg och det står nu klart att Jönköping blir en av turnéstäderna. Destination Jönköping är med och anordnar Melodifestivalturnéns femte och sista deltävling som äger rum i Jönköping och Husqvarna Garden helgen 28 februari – 1 mars. Melodifestivalturnén avslutas med finalen i Stockholm den 8 mars. Dessförinnan besöker turnén Luleå, Göteborg, Västerås och Malmö.

Som Sveriges största folkfest levererar Melodifestivalen varje år en spektakulär show och oförglömlig musikupplevelse – både för miljontals TV-tittare och för de lyckliga besökarna på plats. 2025 blir ett extra speciellt år då turnén tar oss från Norrland till Skåne och hela landet ska få ta del av folkfesten.

– Det känns väldigt roligt och spännande att vara en av värdstäderna för Melodifestivalen 2025. Det är 18 år sedan vi var delaktiga i evenemanget och ser att intresset är stort över hela landet. När vi tog kontakt med Live Nation kände vi att 2025 var rätt år att satsa på Melodifestivalen igen. Vi vill vara en del av den här folkfesten och ge såväl Jönköpingsborna som besökare chansen att uppleva Melodifestivalen live här i Jönköping. Tillsammans med Jkpg City och HV71 kommer vi kunna skapa mellofest i hela Jönköping, säger Caroline Törnblad, chef möten och evenemang på Destination Jönköping.

Information gällande biljettsläpp kommer inom kort.

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners