Damerna avslutade försäsongen med en nolla

Publicerad: 2023-09-16
TRÄNINGSMATCH
HV71 Dam tog ännu en fin skalp när Frölunda nollades i Frölundaborg i försäsongens sista match. Kiira Yrjänen, Elin Svensson, Mira Jungåker och Amanda Andersson gjorde HV:s mål i 4-0-segern.

För en vecka sedan drabbade HV71 och Frölunda samman för första gången någonsin på damsidan, när Göteborgslaget gästade Husqvarna Garden under HV-dagen. Den matchen slutade med 5-2-seger för HV71, en seger som skulle följas upp med ännu en fin HV-insats under lördagen, denna gången i Göteborg.

Kiira Yrjänen gav sitt HV71 en tidig ledning i den första perioden, innan Elin Svensson och Mira Jungåker utökade den två gånger om i mittperioden. I 40 minuter var det HV71 som var det spelförande laget, liksom för en vecka sedan i Jönköping, men liksom då så skulle Frölunda komma ut hårt i den sista perioden och trycka på för en reducering. Men Lina van Noort i HV-målet stod pall för samtliga 15 skott under den avslutande perioden och höll sin andra raka nolla på försäsongen, medan Amanda Andersson tillslut kunde fastställa slutresultatet till 4-0 och se til att HV fick en fin avslutning på försäsongen.

Frölunda HC - HV71 0 – 4 (0–1, 0–2, 0–1)

05:18 0 – 1 Kiira Yrjänen (A.Leacy), EQ

27:07 0 – 2 Mira Jungåker (utan assist)
34:38 0 – 3 Elin Svensson (Montonen), EQ

59:38 0 – 4 Amanda Andersson (E.Leacy), EQ/ENG

Skott: 25 – 22 (6–10, 4–7, 15–5)
Utv.min: FHC: 4x2, HV71: 2x2