HV-förlust i Värnamo

Publicerad: 2024-08-27
Träningsmatch
Det blev förlust när HV71 mötte Frölunda i Värnamo. En jämn match avgjordes i den tredje perioden när Göteborgslaget gjorde avgörande 2–1 i spel fem mot fyra. Matchen slutade 3–1 till Frölunda och hemmasonen Mattias Tedenby blev enda målskytt för Jönköpingslaget.

Det var ett ungt HV71 som mönstrades mot Frölunda när lagen möttes i Axelent Arena i Värnamo på tisdagskvällen. I den första perioden var det Göteborgslaget som hade mest puck och tid i anfallszon, men HV71 var inte ofarliga i sina attacker. Ett mål föll i öppningsperioden och det var Frölunda som gjorde det. David Edstrom stod rätt placerad framför HV71:s Olof Glifford och petade in ledningsmålet efter 7:23.

Det var ett HV71 med en helt annan energi i den andra perioden. Kvitteringen lät därför inte vänta på sig, för bara efter en och en halv minut kvitterade Värnamosonen Mattias Tedenby till 1–1 i spel fem mot fyra. Båda lagen skapade målchanser för ledningsmål, men de båda målvakterna tillsammans med bra försvarsspel, gjorde att ställningen 1–1 på resultattavlan stod sig efter 40 minuter.

I slutet av den andra perioden åkte Tommi Tikka på en 2+2-minutersutvisning och den utnyttjade Frölunda i inledningen av tredje perioden. Nicklas Lasu höll sig framme och gjorde 2–1 till Frölunda efter 3:36. HV71 hade en bra period under 10 minuter och skapade flera kvitteringschanser. Målen uteblev dock och istället kunde Frölunda flytta upp spelet i slutet av matchen vilket gjorde att HV71 aldrig fick ordentlig kvitteringsvittring när tiden tickade på. Frölunda punkterade matchen med 3–1 i tom bur med halvminuten kvar.

HV71 – Frölunda HC 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)

07:23 0–1 FHC David Edstrom (Toresson, Friberg)

21:26 1–1 HV71 Mattias Tedenby (Alsing) PP1

43:36 1–2 FHC Nicklas Lasu (Dower Nilsson, F.Hasa) PP1

59:24 1–3 FHC Noah Dower Nilsson (Edstrom) PP1/ENG

Skott: 29–28 (6–7, 10–11, 13–10)

Utv.min: HV71 4x2, FHC 4x2

Publik: 975, Axelent Arena, Värnamo