HV71 inledde med seger på Gotland

Publicerad: 2023-08-23
Svenska Spel Trophy
Det blev seger för HV71 när man besegrade Djurgårdens IF med 4–2 (1–0, 1–1, 2–1) i Visby Ishall.

På onsdagskvällen spelades den första av tre matcher i Svenska Spel Trophy i Visby när HV71 ställdes mot Djurgårdens IF.

I den första perioden var det HV71 som styrde det mesta av spelet och skapade också flest målchanser. En puck lyckades passera mållinjen i den första perioden och det var HV71 som fick jubla. Herman Träff serverade Mattias Tedenby som tryckte sig förbi sin Djurgårdsförsvararen och forcerade in ledningspucken efter 6:30.

Djurgården kom ut bättre i den andra perioden och kvitteringspucken lät inte vänta på sig alltför länge då Olle Liss sköt 1–1 efter 4:40. HV71 höjde sig allt eftersom och med tre minuter kvar av perioden återtog laget ledningen när Mattias Tedenby med ett distinkt avslut gjorde 2–1 bakom Hävelid i Djurgårdsmålet.

I den tredje perioden ökade HV71 sin ledning genom Isac Brännström som styrde in Oliwer Kaskis skott till 3–1 i spel fem mot fyra. 4–1 gjorde Fredrik Forsberg med ett vackert avslut, fint assisterad av Radan Lenc. Då stod matchklockan på 14:04. Djurgården fick in en reducering med två och en halv minut kvar, men HV71 höll undan och försäsongens första seger var ett faktum.

Nästa match i försäsongsturneringen spelas imorgon kväll mot Frölunda HC, matchstart kl 19:00.