Lina van Noort inför helgens matcher

Publicerad: 2024-10-18
INFÖR
HV71 åker på ny bortaturné när Brynäs och MODO står på tur i matchlistan. Helgens resa blir extra speciell för målvakten Lina van Noort, som på söndag drar på sig HV-tröjan för 200:e gången.

HV71:s damer kommer från en bortaturné där man besegrade SDE och Leksand under föregående helg och knep samtliga sex poäng i den viktiga bottenstriden i SDHL. Det betyder att laget nu står på fyra raka segrar och ligger sjua i tabellen när nu nästa turné står för dörren, med en start mot Brynäs i Monitor ERP Arena under fredagen och MODO i Hägglunds Arena under söndagen.

– Det blir såklart två tuffa matcher denna helgen, mot två lag som förväntas vara topplag i ligan. Vi inledde serien mot dessa två lag och förlorade två jämna matcher, så nu har vi chans på revansch. Det gäller bara att vi tar med oss känslan från förra helgens segrar och bygger vidare på den, säger Lina van Noort.

Vad är det som har gjort att ni nu har tagit fyra raka segrar?

– Dels så har vi blivit tajtare i försvaret och minimerat misstagen i egen zoon, men framförallt har vi varit effektiva framåt och lyckats få in pucken i mål. Just målgörandet har varit en svaghet både förra säsongen och i inledningen på denna, men förhoppningsvis så fortsätter vi att sätta dit puckarna nu.

När HV71 på söndag ställs mot MODO, så betyder det något alldeles extra för van Noort, som i och med den matchen blir historisk då hon når en mäktig milstolpe. Hon blir nämligen den sjätte damspelaren i HV71:s historia att spela 200 matcher i HV-tröjan.

– Det känns såklart mäktigt att få ha dragit på mig HV-tröjan 200 gånger, det är en ära varje gång. Jag är oerhört glad och tacksam att få ha representerat klubben i mitt hjärta i alla dessa matcher och jag ser fram emot ännu fler, avslutar van Noort.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners